İran Kültür Bakanı’ndan Azeri Türkçesine büyük destek

İran Kültür Bakanı’ndan Azeri Türkçesine büyük destek

  Haziran 19, 2019

  662 Okunma

İran İslami İrşad ve Kültür Bakanı Salihi, Azeri Türkçesi ve kültürünü güçlendirmenin bu bakanlığın gündem maddesine yer aldığını ifade etti.

Tebriz kentinde basın mensuplarına açıklama yapan İslami İrşad ve Kültür Bakanı Seyyid Abbas Salihi, bu bakanlığın Azeri Türkçesi ve kültürünü güçlendirmek istediğini ifade ederek, “Doğu Azerbaycan'nın yanı sıra diğer eylaletlerde tiyatro veya filmlerin Azeri diliyle gösterimi için başvuru yapılırsa tabii ki izin verme konusunda gerekli adımlar atılacaktır” dedi.

“Doğu Azerbaycan da dahil ülkedeki etniklerin edebiyatı, kültürü ve sanatı bu bakanlığın gündeminde yer alıyor” ifadesini kullanan Salihi, şöyle devam etti: Bu yüzden, Azerbaycan'ın kültür ve sanatını güçlendiren her türlü yaratıcı fikirleri tam olarak destekliyoruz.

Bunlara ilave olarak Seyyid Abbas Salihi, “Yakında ‘Azeri Türkçesini Doğru Yazalım’ adlı kitabın tanıtımı Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin huzurunda gerçekleşecek” diye konuştu.

Mehr Haber Ajansı

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.