İran Mevlevi Dergahı Musiki Topluluğu Konya’da konser verdi

İran Mevlevi Dergahı Musiki Topluluğu Konya’da konser verdi

  Haziran 19, 2019

  436 Okunma

Mevlana Celaleddin-i Rumi, vefatının 745. yılında Konya'da "Selam Vakti" temasıyla gerçekleştirilen Anma Törenlerinin, sekizinci gününde İran Mevlevi Dergahı Musiki Topluluğu konser verdi.

IRNA'nın bildirdiğine göre, Solistliğini Muhammed Azami'nin yaptığı topluluğun Farsça seslendirdiği eserlere, törenler için Konya'da bulunan çok sayıda İranlı turistin yanı sıra yerli ve yabancı turistler de ilgi gösterdi.

Mevlana'nın 745. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri kapsamında Türkçe ve İngilizce Mesnevi dersleri, konferanslar, tiyatro, söyleşi ve şiir dinletileri gibi etkinlikler gerçekleştiriliyor.

Her yıl 7-17 Aralık'ta Konya’da çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir.

Yeni Kaynak

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.