İran Sineması Bir Çınarını Daha Kaybetti

İran Sineması Bir Çınarını Daha Kaybetti

  Haziran 19, 2019

  949 Okunma

Davud Reşidi Hayata Gözlerini Yumdu

İran Sinemasının usta oyuncularından biri olan Davud Reşidi, 83 yaşında yaşama veda etti.

Ünlü sinema ve televizyon oyuncusu Davud Reşidi, sevenlerini yasa boğdu. 26 Ağustos'ta kalp krizi sonucunda evinde vefat eden Reşidi aynı zamanda bir çevirmendi.

16 Haziran 1933 yılında Tahran'da doğan usta sanatçı, birinci derece kültür ve sanat liyakat nişanı'na sahipti. Merhumun cenazesi Pazar günü toprağa verilecek.

Aynı zamanda çevirmen de olan Reşidi, Matei Vișniec'den ''Theatre decompose ou Iُ homme-poubelle'', Jean-Michel Ribes'den ''Domates'', Eugene Labiche'den ''Le Livre de Poche'' gibi önemli oyunlar Farsça'ye tercüme etmişti.

Reşidi 'Godot'yu beklerken', 'Üçüncü Richard', 'Chicago’da zafer', 'Bay Schmitt kimdir?' ve 'Eksi iki' gibi önemli tiyatro yapıtlarında da sahneye çıkmıştı.

​İran Kitap Haber Ajansı (İBNA)

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.