İran sineması Oscar’a geri döndü

İran sineması Oscar’a geri döndü

  Haziran 19, 2019

  969 Okunma

İran sineması Oscar’a geri döndü

Oscar ödülleri adaylarının açıklanması ve Asğar Ferhadi yönetmenliğindeki “Satıcı” filminin en iyi yabancı film dalında aday olarak gösterilmesi, gözleri yeniden iran sineması üzerine çevirdi.

Reuters’ın haberine göre, İslami İran yapımı “Satıcı” filminin en iyi yabancı film adayları arasında yer almasıyla, İran sineması Oscar yarışmasına geri döndü.

2012 yılında “Ayrılık” filmiyle Oscar almayı başaran “Asğar Ferhadi”, geçen gün de “Satıcı” filmiyle bir kez daha Oscar ödülü adayı oldu.

Bu filmde ABD yapımı bir tiyatro oyununu sahneye taşımaya çalışan İranlı çiftin hayatı yer alıyor.

Ferhadi, bu filmin yapım sürecindeki sınırlamalarının da ayrılık filmi gibi olduğunu anlatarak, filmin ekrana girmesinin ardından İranlıların birçoğu tarafından zevkle izlenmesine rağmen çok küçük bir azınlık tarafından eleştirildiğini açıkladı.

Mehr News

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.