İran sinemasından Almanya’da büyük başarı

İran sinemasından Almanya’da büyük başarı

  Haziran 19, 2019

  1.035 Okunma

İranlı yönetmen Ali Atşani'nin yaptığı "Wishbone" isimli filmin Almanya'da düzenlenecek Berlin Bağımsız Sinemacılar Festivalinin En İyi Senaryo Ödülüne aday olarak seçildiği belirtildi.

Yönetmen Ali Atşani’nin yaptığı son filmi “Wishbone”, Eylül’de Almanya’nın başkentinde organize edilecek Berlin Bağımsız Sinemacılar Festivali’nin En İyi Senaryo Ödülüne aday olarak seçildi.

Bu filmin İran’da vizyona girdikten sonra Netflix şirketi tarafından dünya çapında gösterime gireceği kaydedildi.

Söz konusu film, Tahran’da 2002 yılında İranlı milli sporcu Nasır Muhammedhani’nin eski eşi Lale Seherhizan’ı bıçaklayarak öldüren ve idam cezasına çarptırılan 40 yaşındaki bayan Şehla Cahid'in hikayesini anlatıyor.

Başrollerini Hüseyin Yari, Mitra Haccar, Azade Mehdizade ve Mahçehre Halili’nin üstlendiği film geçenlerde İngiltere'de organize edilen 2017 Londra Bağımsız Sinemacılar Birliği Festivali’nde jüri heyeti tarafından en iyi film olarak seçildikten sonra ödül kazanmıştı. Bu film ayrıca ABD’de düzenlenen 2017 Uluslararası Atlanta Film Festivali ve Uluslararası Ridgefield film festivallerine de katılmıştı.

Mehr Haber Ajansı

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.