İran-Türkiye yapımı filmden Nepal Festivali’nde büyük başarı

İran-Türkiye yapımı filmden Nepal Festivali’nde büyük başarı

  Haziran 19, 2019

  752 Okunma

İran'ın Kum kentinin Genç Sinemacılar Derneği ile İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı ilk ortak kısa film olan "Yağmur Çiseliyor", 6. Nepal İnsan Hakları Festivali'nde birinciliğe uzandı

İran’ın Kum kentinin Genç Sinemacılar Derneği ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı ilk ortak kısa film eseri olan Said Necati’nin yönetmenliğini gerçekleştirdiği “Yağmur Çiseliyor”, 6. Nepal İnsan Hakları Festivali'nde birinciliğe uzandı.

İzmir’de 2016 yılında yapılan bu 15 dakikalık kısa film, öğretmenlerine yardım etmek isteyen öğrencilerin hikayesini anlatmaya çalışıyor.

“Yağmur Çiseliyor” daha önce İzmir, Antakya, Kars, Almanya, Bangladeş, Güney Kore, Tahran ve İsfahan’da düzenlenen film festivallerine de katıldı.

İnsan hakları alanındaki sorunlara odaklanan Nepal Film Festivali, 7-10 Mart 2018 tarihleri arasında gerçekleşti.

Mehr Haber Ajansı

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.