İran ve Cezayir ilişkilerinin gelişmesine vurgu yapıldı

İran ve Cezayir ilişkilerinin gelişmesine vurgu yapıldı

  Haziran 19, 2019

  833 Okunma

İran İslami İrşad ve Kültür Bakanı ve Cezayir Başbakanı, başta siyasi, ekonomik ve kültürel olmak üzere tüm alanlarda ikili ilişkilerin gelişmesine vurgu yaptılar.

İRNA'nın bildirdiğine göre İran İslami İrşad ve Kültür Bakanı Seyid Rıza Salihi Emiri, dün Cezayir Başbakanı Abdulkadir Selal ile başkent Cezayir'de bir araya gelerek, İran ve Cezayir'in zengin medeniyet ve tarihi kültüre sahip iki güçlü ülke olarak daha geniş ilişkilere sahip olabileceklerini söyledi.

Bazı ülkelerin İran ve Cezayir ilişkilerini baltalamaya ve sabote etmeye çalıştığına işaret eden Salihi Emiri, iki ülke din alimlerinin görüşmesini talep etti.

İslami İrşad ve Kültür Bakanı Salihi Emiri, İran İslam Cumhuriyetinin sinema, müzik, kültür ve sanat dallarında Cezayir ile işbirliğine hazır olduğunu da sözlerine ekledi.

Yapılan görüşmede Cezayir başbakanı da iki ülke ilişkilerinin gelişmesinden memnuniyetini açıklarken, Cezayir hükümetinin de ilişkilerin tüm alanlarda gelişmesini olumlu karşıladığını belirtti.

Abdulkadir Selal ayrıca Suriye'de teröristlerden doğan krizden esef duyduğunu belirterek, Cezayir'in her zaman Suriye'nin yanında olduğunu duyurdu.

İran İslami İrşat ve Kültür Bakanı, Cezayir ve Tunus kültür bakanlarının daveti üzere pazartesi günü bu ülkelere ziyaret gerçekleşitrerek, sinema başta olmak üzere çeşitli kültürel ve sanatsal işbirliği anlaşmalara imza atacak.

Uluslararası kitap fuarı ve Tunus'ta İran film haftası açılış törenine katılmak ayrıca kültürel yetkililer ile bir araya gelmek, Salihi Emiri'nin ziyaret programında yer alıyor.

İslami Davet

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.