İran ve Ermenistan ortak filmi ‘Havva’, Oscar’a aday oldu

İran ve Ermenistan ortak filmi ‘Havva’, Oscar’a aday oldu

  Haziran 19, 2019

  785 Okunma

İran ve Ermenistan ortak filmi 'Havva' (2017), Oscar'a aday oldu

Ermeni Milli Film Akademisi, Amerikan Sinema Akademisinin “Oscar” yıllık ödülünün “En iyi yabancı dildeki film” kategorisinde bu yıl yönetmen Anahit Abad'ın “Havva” (2017) dramını aday gösterecek. 

Ermenistan ve İran ortak yapımı olan film, 24 Eylül'den itibaren Yerevan sinemalarında gösteriliyor.

Ermenistan Milli Sinema Merkezi ile İran İslam Cumhuriyeti Farabi Sinema Fonu tarafından finanse edilen film, yıllar önce hayatında vuku bulan tatsız olayları unutmak, onlardan kurtulmak isteyen bir kadının hikayesini anlatıyor. Kızıyla Yerevan'dan taşınan Havva, Karabağ'daki tanıdıklarının yanına yerleşiyor. Fakat geçmiş, onu burada da buluyor.

Filmde, oyuncular Narine Grigoryan, Şant Harutyunyan, Marcan Avetisyan, Rozi Avetisyan, Sergey Tovmasyan, Vrej Kasuni, Tigran Davtyan, Nanor Petrosyan, Elena Adamyan, Marat Davtyan rol aldı.

Filmin senaryo yazarı Anahit Abad, yapımcısı ise Taki Aligülizade'dir

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.