İran ve Güney Kore’den ortak film projesi

İran ve Güney Kore’den ortak film projesi

  Haziran 19, 2019

  832 Okunma

İran ve Güney Kore’nin ilk ortak film projesine ait sözleşmenin imza töreni başkent Seul'de gerçekleştiği belirtildi.

İran ve Güney Kore sinemasının ilk ortak projesinin sözleşmesine imza atıldı. İşrak Sinema Enstitüsü, Belgesel ve Deneysel Film Merkezi ve Güney Koreli Holori film şirketinin işbirliğiyle yaplılacak filmin imza töreni, başkent Seul’de gerçekleşti. İran Cumhurbaşkanı Bilim ve Teknoloji İşleri Temsilcisi ve Güney Kore Kültür Bakanı Yardımcısı da imza töreninde hazır bulundu.

Mitolojik hikyeyi anlatan film, çok eskilere dayanan iki ülkenin kültürünü ele alıyor.

Senaryosunun yeni tamamlandığı açıklanan filmi Güney Koreli sinemacı “Kim Hyunju” yönetecek. Yapımcılığını ise İranlı “Ali Nuri Oskui” ve Güney Koreli “Suk Sun Ju” üstlenecek.

Edinilen bilgilere göre, sözü geçen filmin gerekli belgeler ve ruhsatı İran İslami İrşad ve Kültür Bakanlığı’ndan alındıktan sonra çekimleri iki ülkede başlayacak.

Mehr Haber Ajansı

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.