İran ve Irak; Erbain Yürüyüşü Tiyatroları Sahneleyecek

İran ve Irak; Erbain Yürüyüşü Tiyatroları Sahneleyecek

  Haziran 19, 2019

  796 Okunma

İran ve Irak erbain yürüyüşüne katılanlar için tiyatral eserler sahneleyecek

iFilm TV'nin bildirdiğine göre İran İslam Cumhuriyeti ve Irak Devleti, Erbain Yürüyüşleri ile eşzamanlı olarak açık hava tiyatroları düzenleyecek.

Yolcuların Hikayesi isimli kongrenin üçüncüsünde, tiyatro gösterileri İran sınır bölgelerinde ve bazı Irak şehirlerinde sergilenecek.

Bu tiyatral eserler, Necef ve Kerbela şehirleri arasında Erbain Yürüyüşü düzenleyen matemkârlar için organize edilecek.

21 Ekim'de başlayacak eylem için toplamda 21 eser seçildi.

Bu tiyatral eserler arasında sokak tiyatroları, naqqali'ler (bir İran hikaye anlatım sanatı), Taziye'ler (tarihi olayları canlandırma) de olacak.

Kerbela'ya yas tutan Müslümanlar, İmam Hüseyin ve yarenlerinin şehadet günü olan hazin Aşura Gününden 40 gün sonra Erbain Yürüyüşleri düzenleyip Kerbela'ya gidiyorlar.

Yeni Kaynak

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.