İran ve Irak’ın İlk Erbain Yürüyüşü Festivali Ekim’de Başlıyor

İran ve Irak’ın İlk Erbain Yürüyüşü Festivali Ekim’de Başlıyor

  Haziran 19, 2019

  1.058 Okunma

Irak ve İran'ın birlikte düzenleyeceği Aşk Yolu Uluslararası Film ve Fotoğraf Festivali Ekim 2017'de başlıyor.

İran İslam Cumhuriyeti ve Irak tarafından ilk kez düzenlenecek olan Erbain Yürüyüşü temalı uluslararası film ve fotoğraf festivali önümüzdeki Ekim ayında başlıyor.

Erbain Yürüyüşü ve İmam Rıza (a.s)'nın şehadet etkinliğini konu alan “Aşk Yolu Uluslararası Film ve Fotoğraf Festivali”nin ilki 23-27 Ekim 2017 tarihleri arasında Irak ve İran'ın kutsal şehirleri olan Kerbela ve Meşhed kentlerinde eş zamanlı olarak düzenleneceği belirtildi.

Bu kültürel etkinlik kapsamında çeşitli uzun metrajlı ve kısa film, klip, animasyon, televizyon dizileri ve senaryo eserleriyle birlikte cep telefonları ve fotoğraf makineleriyle çekilen profesyonel-amatör fotoğraflar sanatseverlere sunulacak.

Aşk Yolu Uluslararası Film ve Fotoğraf Festivali” Ahmet Miralayi’nin sekreterliğinde ve İran ile Irak’ın iligli kurumlarının desteğiyle yapılacaktır.

Erbain günü nedeniyle Irak'ın Kerbela kentinde düzenlenen matem merasimlerinde dünyanın farklı noktalarından gelen Ehlibeyt aşıkları gözyaşlarına boğuluyor.

İran'da ise İmam Rıza'nın (a.s) şehadeti nedeniyle Meşhed kenti başta olmak üzere ülke genelinde matem merasimleri düzenleniyor.

Mehr

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.