İran ve Suriye Çocuk Film Haftası başladı

İran ve Suriye Çocuk Film Haftası başladı

  Haziran 19, 2019

  1.034 Okunma

İran ve Suriye Çocuk Film Haftasının direniş, empati ve parlak gelecek sloganıyla başlatıldığı belirtildi.

İran İslam Cumhuriyeti’nin Şam Kültür Merkezi, İran Radyo ve Televizyon Kurumu’nun (IRIB) ana sponsorluğunda ve Suriye Sinema Kurumu’nun desteğiyle düzenlenen “İran ve Suriye Çocuk Film Haftası”nın açılış töreni “Direniş, empati ve parlak gelecek” sloganıyla başladı.

Alınan bilgiye göre, açılış törenine İran İslam Cumhuriyeti Şam Büyükelçiliği Maslahatgüzarı, İran Radyo ve Televizyon Kurumu’nun Lübnan ve Suriye Temsilcisi Genel Müdürü, Suriye Sinema Kurumu Başkanı, Suriye Ulusal Meclisi’nin üyesi Valid Derviş, sanatseverler ve öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşti.

İran Radyo ve Televizyon Kurumu’nun Lübnan ve Suriye Temsilcisi Genel Müdürü Gaffari, açılış töreninde yaptığı konuşmada, “İran ve Suriye Çocuk Film Haftası'nın ana amacı direniş ve empatı kültürünün derinleşip yaygınlaşmasıdır” dedi.

İran Şam Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Naccariyan da bu törende, “Çocuklar ve yetişkin gençler her toplumun geleceğini oluşturur, bu yüzden onların geleceği yönünde planlar düzenlenmesi gerekir” şeklinde konuştu.

Suriye Sinema Kurumu Başkanı ise çocuklar hakkında, “Çocuklar ve yetişkin genç kuşağını direniş kültürüyle geliştirmeye kararlıyız. Böylece onları yabancı kültürün karşısında koruyabiliriz. Bugünkü çocuklar gelecekteki erkek ve kadınlardır” ifadelerinde bulundu.

Söz konusu etkinlikte İran ve Suriye sinemasından çeşitli animasyon ve çizgi film eserlerinin gösterime gireceği öğrenildi.

Mehr News

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.