İran yapımı animasyon Brezilya’da gösteriliyor

İran yapımı animasyon Brezilya’da gösteriliyor

  Haziran 19, 2019

  613 Okunma

İranlı animatörler Babek ve Behnud Nekui’nin birlikte yönettiği “Rubi ile Civcivler” adlı kısa animasyon Brezilya’da düzenlenecek olan Uluslararası Anima Mundi Film Festivali’nde gösteriliyor.

Babek ve Behnud Nekui’nin birlikte yaptığı “Rubi ile Civcivler” adlı kısa animasyon Brezilya’da düzenlenecek Uluslararası Anima Mundi Film Festivali’de rekabete girecek.

1933 yılından itibaren Brezilya’nın Rio de Janeiro ve Sao Paulo kentlerinde düzenlenen Anima Mundi festivalinde farklı filmler gösterime girerken çeşitli atölyeler de sinemaseverlere kapısını açıyor.

Yaklaşık bir milyon 500 bin izleyici ile dünya çapında en çok izlenen festivaller listesine girmeyi başaran Anima Mundi’de kısa animasyon dalında ödül kazanan eserlere Oscar Ödülleri yarışmasına girme hakkı veriliyor.

“Rubi ile Civcivler” eseri ise Anima Mundi festivalinin çocuklar dalında rekabete girecek.

Bir tilki ve horuzun çekişmelerini anlatan kısa animasyon daha önce Fransa’nın ev sahipliğinde gerçekleşen Annecy Film Festivali’nde de gösterilmişti.

Mehr Haber Ajansı

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.