İran yapımı animasyon Brezilya’da ödül kazandı

İran yapımı animasyon Brezilya’da ödül kazandı

  Haziran 19, 2019

  766 Okunma

İranlı yönetmen Merziye Ebrar Paydar’ın yönettiği “Evcil Adam” isimli kısa animasyon, Brezilya’da düzenlenen “Sao Paulo Times” festivalinde ödüle layık görüldü.

Yönetmenliğini Marziye Ebrar Paydar’ın üstlendiği “Evcil Adam” isimli kısa animasyon filmi bu sene ikincisi Brezilya’da düzenlenen “Sao Paulo Times” festivalinin “En İyi Kısa Animasyon Ödülü”nü kazandı.

Brezilya’da yayınlanan Sao Paulo Times gazetesinin sponsorluğundaki uluslararası festival, kısa filmleri desteklemek amacıyla yapılmaktadır.

Edinilen bilgilere göre, 12 bölümden oluşan “Sao Paulo Times” festivalinde 2 ila 50 dakikalık filmler gösteriliyor.

Daha önce Güney Kore’de gerçekleşen 21. Seul Uluslararası Çizgi Film ve Animasyon Festivali’ne de katılan “Evcil Adam”ın özeti şöyle: Evcil hayvan satışı yapan bir adam petshopunda uykuya dalar. Uyurken rüyasında kabus gören adam kendisini evcil hayvanların kafesinde bulur. Evcil Adam kendisini kurtarmaya çalışsa bile başarılı olamaz.

Söz konusu animasyon geçenlerde Malezya’nın başkenti Kuala Lampur’da organize edilen Uluslararası Çevre Film Festivali’nin “En İyi Kısa Film Ödülü”ne aday olarak seçilmişti.

İslami Davet

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.