İran yapımı animasyon Fas’ta gösteriliyor

İran yapımı animasyon Fas’ta gösteriliyor

  Haziran 19, 2019

  779 Okunma

İran sinemasını temsil eden “Seyirci” adlı kısa animasyon Fas’ta düzenlenecek Uluslararası Üniversite Cine-Letters Festivali'nde gösterilecek.

İranlı animatör Şeyda Kaşi’nin yazıp yönettiği “Seyirci” isimli kısa animasyonun Fas’ta düzenlenecek olan Uluslararası Üniversite Cine-Letters Festivali'nin (FUICLA) animasyon dalında büyük ödül için yarışacağı bildirildi.

Bu kısa animasyon ülkesinde yaşanan devrimin karşısında seyirci olarak kalan bir vatandaşın hikayesini anlatıyor.

Fas’ın Agadir kentindeki İbn Zor Üniversitesi’nin ev sahipliğinde yapılacağı festivalde seçilen en iyi kısa filme 500 dolarlık ödül sunulacak.

Bu sene ikincisi düzenlenecek festival önümüzdeki 10 Mayıs 2018'de başlıyor.

Macaristan’da düzenlenen Uluslararası Faludi Film Festivali’nde İran sinemasına ödül kazandıran “Seyirci”, daha önce Ukrayna’da gerçekleşen 3. Uluslararası Cinemaway Film Festivali’nin “En İyi Kısa Animasyon Ödülü”nü almıştı.

Mehr Haber Ajansı

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.