İran yapımı Azeri filmi Tokyo’da gösterilecek

İran yapımı Azeri filmi Tokyo’da gösterilecek

  Haziran 19, 2019

  897 Okunma

İranlı yönetmen Asger Yusefinejad’ın Azerice çektiği “Ev” isimli film, Uluslararası Tokyo Film Festivali’nde gösterilecek.

Yönetmenliğini Asger Yusefinejad’ın üstlendiği ve çekimlerinin İran’ın Azerbaycan eyaletinde yapıldığı “Ev” isimli filmin Japonya’nın başkentinde düzenlenecek 30. Uluslararası Tokyo Film Festivali’nin yarışma dalında gösterileceği belirtildi.

35. Tahran Fecr Film Festivali’nin sanat ve tecrübe dalınada gösterilen 78 dakikalık filmin özeti şöyle: Yaşlı bir adamın vasiyetine göre organlarının bağışlanması gerekir, ancak evin kızı buna karşı çıkar ve…

Edinilen bilgilere göre, sinema festivalinin jüri heyetinde Amerikalı ünlü aktör Tommy Lee Jones’un yanı sıra İranlı senarist Rıza Mirkerimi de yer alıyor.

Geçenlerde yönetmen Yusefinejad, yeni filmi ile ilgili, “Halihazırda elimde ‘Evlilik Odası’ adlı geçici bir taslak var. Bunun üzerine çalışıp ikinci senaryomu Azeri dilinde kaleme alacağım” açıklamasını yapmıştı.

Sözü geçen film fesitvalinin açılış töreni önümüzdeki 25 Ekim tarihinde başkent Tokyo’da başlıyor.

Mehr Haber Ajansı

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.