İran yapımı bir Azeri film İtalya’da gösterilecek

İran yapımı bir Azeri film İtalya’da gösterilecek

  Haziran 19, 2019

  624 Okunma

İranlı Azeri yönetmenin yaptığı “Çikolata” adlı kısa film İtalya’da düzenlenecek Uluslararası Cefalu Film Festivali’nde gösterilecek.

1981 doğumlu yönetmen Mehdi Haydari’nin çektiği  “Çikolata” adlı kısa film İtalya’da düzenlenecek Uluslararası Cefalu Film Festivali’ne katılacak.

15 dakikayı geçmeyen kısa filmlerin katıldığı festivalde yabancı filmler İtalyan altyazısıyla gösteriliyor.

İtalya’nın Palermo kentinin ev sahipliğinde yapılacağı festivalde seçilen en iyi kısa filme bin avroluk ödül sunulacak.

15 dakikalık “Çikolata”, yedi yaşındaki bir çocuk ve 80 yaşındaki bir yaşlı kadın arasındaki hikayeyi anlatıyor. Yaşlı kadın sokakta sevgi arayışında olan çocuğa yardım ediyor.

İran’ın Batı Azerbaycan’da çekilen bu kısa film, daha önce Rusya’da düzenlenen Uluslararası Zero Plas Festivali’nin “En İyi Kısa Film Ödülü’ne layık görülmüştü.

Öte yandan “Seyirci” adlı kısa animasyonun da sözü geçen festivalde İran sinemasını temsil edeceği belirtildi.

Mehr News

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.