İran yapımı çocuk filmleri İstanbul’da gösteriliyor

İran yapımı çocuk filmleri İstanbul’da gösteriliyor

  Haziran 19, 2019

  589 Okunma

İran yapımı “Kayakçı” ile “29 Gün Sonra” filmleri İstanbul’un ev sahipliğinde düzenlenen Evrensel Çocuk Film Festivali’nde gösterilecek.

2017 Asya Pasifik Gençlik Film Festivali’inde en iyi film ödülüne aday olarak gösterilen yönetmen Feridun Necefi’nin “Kayakçı” adlı eseri 20 Eylül’de İstanbul’da başlayan Evrensel Çocuk Film Festivali’nde gösteriliyor.

“Kayakçı” filminin özeti şöyle: Kayak yarışması için düzenlenecek kurban kesim törenine birer yaban keçisi götürmek zorunda olan filmin çocuk kahramanı kayak çubuğunun kırıldığını fark eder. Çocuk yaban keçisini kurtarmaya karar verir ve…

Öte yandan sinemacı Seyyid Muhammedrıza Heredmendan’ın yazıp yönettiği  “21 Gün Sonra” adlı film de söz konusu festivalde Türk sanatseverlele buluşacak.

Bu film hayallerinin peşinde birçok zorlukla karşı karşıya kalan Murtaza adında bir delikanlı gencin hikayesini anlatıyor.

İran’da gerçekleşen 30. İsfahan Uluslararası Çocuk Film Festivali’nde 7 dalda ödüle layık görülen bu uzun metrajlı filmin başrollerinde Sare Bayat, Mehdi Kurbani, Hamidrıza Azereng, Emir Hüseyin Sıddık, Sina Razani ve Hüseyin Şerifi yer alıyor.

Farklı ülkelerden animasyon, kısa ve uzun metrajlı film gösterimlerinin yer aldığı Evrensel Çocuk Film Festivali; pek çok farklı ülkeden film yönetmenlerini de konuk edecek.Bu festivalin 24 Eylül’e kadar devam edeceği belirtildi.

Mehr Haber Ajansı

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.