İran yapımı; Gün Ortası Macerası (2017) filmi Türkiye’de yarışacak

İran yapımı; Gün Ortası Macerası (2017) filmi Türkiye’de yarışacak

  Haziran 19, 2019

  1.155 Okunma

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından 3-9 Kasım tarihleri arasında düzenlenen 7. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali’nin panaroma bölümünde İran yapımı "Gün Ortası Macerası" (2017) filmi de yer alıyor.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından düzenlenen 7. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali bu yıl 3-9 Kasım 2017 tarihleri arasında ‘Adalet’ ana temasıyla yapılacak.

Festival bu yıl yine ‘Yarışma’, ‘Panaroma ve ‘İz Bırakanlar’ seçkisiyle seyircinin karşısına çıkacak, bu bölümler kapsamında 30 tane uzun metrajlı film seyirciyle buluşacak.

Festival bu yıl uzun ve kısa film yarışmaları, gösterimlerin yanı sıra düzenlenecek paneller, atölye çalışmaları ile Beyoğlu Atlas ve Nişantaşı City’s sinemalarında seyirciyle buluşacak. Festivalin akademik kısmında ise ‘Hukuk Devletinin Terör ve Darbelere Karşı Korunması’ konusunda akademik sunumlar gerçekleştirilecek.

Festivalin uzun metrajlı filmler kapsamında gösterilecek 30 filmin arasında; İran yapımı Gün Ortası Macerası (2017) filmi dikkatleri üzerine çekiyor.

ماجرای نیمروز / High Noon Story / Bir Öğlen Hikayesi 
Yönetmen: Muhammed Hüseyin Mehdeviyan / İran İslam Cumhuriyeti, 2017

Film İran İslam Devrimi sonrası, Cumhurbaşkanı Beni Sadr’ın görevden alınmasının arkasından yaşanan kanlı dönemi anlatmaktadır. Halkın Mücahitleri adlı terör örgütüyle ittifaka giren Beni Sadr, hükümetteki İslam Cumhuriyeti Partisi’ne karşı bir ayaklanma çağrısında bulunmaktadır. Bu çağrının ardından başlayan kanlı sürecin, onlarca bombalama, yüzlerce cinayet ve idamın yaşandığı, binlerce ihbarın olduğu bir dönemin öyküsüdür.

Yeni Kaynak

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.