İran yapımı Hz Musa (a.s) dizisinin çekimlerine başlandı

İran yapımı Hz Musa (a.s) dizisinin çekimlerine başlandı

  Haziran 19, 2019

  4.273 Okunma

İran İslam Cumhuriyeti; Hazreti Musa (a.s) dizisinin çekimlerine Tahran'da başladı.

Hazreti Musa (a.s) adlı dini televizyon dizisinin ön çekimlerine Tahran'da başlandı.

Yönetmen Cemal Şurce'nin yönettiği Hazreti Musa dizisinin yapımını İran İslam Cumhuriyeti Radyo ve Televizyon Kurumu (IRIB) üstleniyor.

Geçtiğimiz Şubat ayında İranlı ünlü oyuncu Mustafa Zamani'nin dizide başrollerden birisini oynayacağı belirtilmişti.

İranlı senarist ve yönetmen Cemal Şurce yerel medyaya yaptığı açıklamada, filmin çekimleri için Tahran'daki Gazali Sinema Kenti'nin kullanılacağını söyledi.

Daha önce de Hazreti Yusuf (a.s), Hazreti Meryem (s.a) ve İmam Ali (r.a) gibi İslam tarihi konulu birçok İran dizisi bu sinema kentinde çekilmişti.

Bu dini televizyon dizisi Kur'anî tanımlara ve El-Mizan Tefsirine dayanacak.

Alleme Seyyid Muhammed Hüseyin Tabatabai'nin kaleme aldığı ünlü El-Mizan Tefsiri, asrımızın en dakik ve detaylı Kur'an-ı Kerim tefsiri olarak biliniyor.

Yönetmen Davut Mir-Bakıri'nin medyaya söylediklerine göre; Ashab-ı Kehf ve Hazreti Yusuf gibi birçok islami televizyon dizisine imza atmış İranlı merhum yönetmen Ferecullah Silahşör, ölüm anlarında Hazreti Musa dizisi için senaryo yazmak ile meşguldü. Vefatından sonra dizinin yönetmenliğini Cemal Şurce üstlendi.

İran yapımı Hazreti Musa dizisi 72 bölüm olarak çekilecek ve islam alimlerinden dizinin senaryosunu okuyup eleştirmeleri istendi.

Yeni Kaynak

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.