İran yapımı ‘Satıcı’ filmi Oscar aldı

İran yapımı ‘Satıcı’ filmi Oscar aldı

  Haziran 19, 2019

  952 Okunma

Ferhadi'nin ikinci Oscar ödülü

Dün düzenlenen törende ünlü İranlı yönetmen Asghar Ferhadi, “Satıcı” filmi için oscar ödülünü alarak kariyerinin ve aynı zamanda da İslami İran’ın 2. Oscarını kazanmış oldu.

Dün gece gerçekleşen törende 89. Oscar Ödülleri, sahiplerini buldu. Böylece İranlı yönetmen Asghar Ferhadi, “Satıcı” filmi için en iyi yabancı film dalında oscar ödülünü alarak kariyerinin ve aynı zamanda da İran’ın 2. oscarını kazanmış oldu. Ferhadi, 2012 yılında da “Bir Ayrılık” filmiyle Oscar kazanmıştı.

Ferhadi ve “Satıcı” filiminin ekibi, ABD Başkanı Donald Trump’ın vize yasaklama kararına karşı bu törene katılmayarak, ilk İranlı kadın astronot Anousheh Ansari ve NASA’nın eski müdürlerinden Firuz Naderi tarafından temsil edildi.

Törende okunan Ferhadi’nin mesajında şu ifadeler yer aldı: Benim bu törende bulunmamam insanlık karşıtı olan vize yasaklama kararıyla küçük düşürülen İran ve diğer 6 ülkede yaşayan tüm insanlara saygı duymaktı.

Ferhadi’nini bu sözleri, salondakilerin yoğun alkışıyla karşılık buldu.

Mehr News

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.