İran yapımı Soğuk Solunum filminin yurt dışındaki gösterimleri devam ediyor

İran yapımı Soğuk Solunum filminin yurt dışındaki gösterimleri devam ediyor

  Haziran 19, 2019

  707 Okunma

İranlı sinemacı Abbas Rezici’nin yönetmenliğinde çekilen “Soğuk Solunum” adlı filmin İngiltere ile Umman’da gösterileceği belirtildi.

Yönetmen Abbas Rezici’nin yazıp yönettiği “Soğuk Solunum” adlı filmin İngiltere’nin Newcastle kentiyle birlikte Umman’ın başkenti Maskat’ın ev sahipliğinde organize edilecek film festivallerinin yarışma kategorisinde İran sinemasını temsil edeceği açıklandı.

Başrollerini Bita Baderan, Mecit Muzafferi, Nadir Nadiri ve Periçehr Riyali’nin üstlendiği filmin özeti şöyle: Meryem, kadınların dünyasında bir kız ismi ve iffeti temsil ediyor. Otuz küsür yaşına basan Meryem, kız çocuğu olarak dünyaya geldi. Fakat zor şartlarda büyüyüen Meryem, her gün erkekler gibi yaşam mücadelesi vermektedir.

Edinilen bilgilere göre, bu film önümüzdeki 26 Mart tarihinde Maskat'ta ve 29 Mart'ta ise Newcastle kentinde gösterilecek.

Sözü geçen filmin bugüne kadar dünya çapındaki farklı sinema festivalinde 14 ödüle layık görüldüğü bildirildi.

Mehr Haber Ajansı

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.