İran yüksek kalitede animasyonlar yapıyor

İran yüksek kalitede animasyonlar yapıyor

  Haziran 19, 2019

  2.710 Okunma

Mübarek (2017) filmi yönetmeni Muhammet Rıza Necefi İmami: İran kaliteli animasyon filmler yapıyor

مبارك (Mübarek) filminin yönetmeni; “İran'ın ilk canlı aksiyon ve animasyon filmi Mübarek, İslami İran'ın yüksek kaliteli animasyon filmler üretebileceğinin canlı kanıtıdır” dedi.

Animasyon ve canlı aksiyonun bir arada olduğu filmlere ender rastlanır. Yani, gerçek görüntüler ile bilgisayar animasyonlarının iç içe olduğu sinema filmleri, yapım zorluğu sebebi ile dünyada sayıları çok azdır.

Ancak; “İranlı sanatçıların özel efekt ve animasyon dalında da yetenek ve hünerlerini göstermek istedim” diyen yönetmen Muhammet Rıza Necefi İmami sözlerine şöyle devam etti; “İnsanlar bana neden animasyon dalında bir yönetmen olmak istediğimi sordular ve benim onlara tek cevabım şudur: İran'da Hollywood ile kıyaslanabilecek animasyon projeleri yapabileceğimizi göstermek istiyorum.”.

Özel sektörde animasyon filmlerinin yapımı aşırı masraflıdır, bu sebeple Mübarek animasyon filmini yapan yönetmen ve yönetmenin kardeşi Ali Necefi İmami için bu bir tutku meselesi idi.

İran yapımı canlı animasyon film, Mübarek, Firdevsi'nin Şahname adlı şiir kitabındaki mistik karakterlerin hikayesini anlatıyor. İranlı aktris İlnaz Şakirdost filmin başrolünü oynuyor.

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.