İran’da Anadolu Nağmeleri Etkinliği

İran’da Anadolu Nağmeleri Etkinliği

  Haziran 19, 2019

  793 Okunma

İslami İran'da Tahran Yunus Emre Enstitüsünce Anadoludan Nağmeler adlı müzik etkinliği düzenlendi.

İran'da Tahran Yunus Emre Enstitüsü (TYEE) tarafından “Anadolu'dan Nağmeler” müzik etkinliği düzenlendi.

İslam Cumhuriyeti Başkenti Tahran'daki enstitü binasında gerçekleştirilen programda Türkiye'den Santuri Sedat Anar'ın bağlamasına Neyzen Sercan Peşan eşlik etti.

“Bir Dalda İki Kiraz”, “Bahçe Duvarı Aştı” ve “Leylim Ley” gibi Anadolu türküleriyle İranlı dinleyicileri buluşturan Anar ve Peşan'ın sunumunun ardından sahneye İranlı Ağayı Semah Grubu çıktı.

Müzik eğitimini Türkiye'de alan grubun solisti Emir Hüseyin Hasaniniya, flütte Muhammed Hüseyni, piyanoda Ferman Haki ve cajonda (Afro-Peru'ya dayanan ritim enstrümanı) Vahid Kasımi Türkçe ve Farsça parçalar icra etti.

Programa İranlı dinleyicilerin yanı sıra Tahran'da yaşayan Türkiyeliler de katıldı.

İslami Analiz

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.