İran’da Kısa Film Festivali bugün başlıyor

İran’da Kısa Film Festivali bugün başlıyor

  Haziran 19, 2019

  858 Okunma

İran'da her yıl düzenlenen 100 Saniye Kısa Film Festivali bugün Tahran'da başlıyor.

On Birinci Uluslararası 100 Saniye Kısa Film Festivali, 22 Şubat 2017 Çarşamba günü Tahran'da başlıyor.

Düzenlenen etkinlik kapsamında İran'dan ve 27 diğer ülkeden kısa filmler gösterilecek.

Festival sekreterliği, İran'ın düzenlediği 100 Saniye Kısa Film Festivali'nin bu sene ahlaki değerler ve yaşam tarzı üzerine odaklandığını duyurdu.

İki gün içerisinde 400 kadar kısa film beyaz perdeye yansıyacak ve festival 24 Şubat Cuma günü sona erecek.

İran'daki Uluslararası 100 Saniye Kısa Film Festivali Festivalinin bu seneki yarışma bölümünde gösterime girmesi için 140 kısa film seçildi.

Bu seneki festivalin sloganı şöyle: “100 saniye film; sinema özelliklerine sahip olup özlük ve yaratıcılık temellerine dayanan bir videodur. Fragman, müzik klibi veya kısmi bir sinema filmi değildir. Film yapımcısı; başlangıcı, ortası ve sonu olan bir hikayeyi (2-3 dakika içerisinde) anlatmalı ve seyirciyi etkilemelidir.”

İran'ın Uluslararası 100 Saniye Kısa Film Festivali bu sene 22-24 Şubat tarihleri arasında düzenleniyor. Her yıl, sekreterliğe sunulan 2000 kadar filmin içerisinden yüzlercesi Festivalde yarışmak üzere seçiliyor.

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.