İran’da yerli filmlerin bilet satışları ve kazanç bu yıl 7 misli arttı

İran’da yerli filmlerin bilet satışları ve kazanç bu yıl 7 misli arttı

  Haziran 19, 2019

  1.127 Okunma

İran İslam Cumhuriyetinde halkın sinemaya olan rağbetinin artması ile yerli film biletleri satışı bu yıl 7 kat arttı

İran İslam Cumhuriyetinde seyircilerin yerli filmlere olan rağbetinin artması ile bilet satışları ve gişe kazancı bu yıl 7 misli arttı.

İran Sinema Kurumu başkanı Hüccetullah Eyyubi, Yezd Eyaletinde düzenlenen 11 Razavi (İmam Rıza) Belgesel ve Kısa Film Festivali'nin kapanış töreninde bir konuşma yaptı.

Konuşmasında “Halkımızın İran yapımı filmleri izlemek için sinema salonları önünde bilet kuyrukları oluşturduğunu görmek sevindirici” diyen Hüccetullah Eyyubi, İran filmlerini “İran ve İslamın zengin kültürünün etkili damarları” olarak tanımladı.   

İranlı yönetmen ve film yapımcılarının bu güzel filmleri; Hollywood filmlerinin yapımında kullanılan meblağlara kıyasla bir hiç sayılan bütçe ile yapmayı başardıklarının altını çizdi.

Ağustos 2016'nın başında gösterime giren İran filmi, Lantouri (2016), gösterime girişinin ilk haftasında 1 Milyar Tümen kazanarak İran Sineması tarihinde bir rekor kırmıştı.

Rıza Durmuşiyan'ın yönettiği toplumsal dram filmi Lantouri (2016)'de; Nevid Muhammedzâde, Meryem Pelizban, Baran Kevseri, Mehdi Kuşki ve Behram Efşar.. gibi birçok başarılı oyuncu rol alıyor.

66. Uluslararası Berlin Film Festivali ve 2. Zürih İran Filmleri Festivaline katılan Lantouri (2016); Uluslararası Şanghay Film Festivalinde de gösterime girecek.

Film; genç bir kıza aşık olan delikanlıyı ve delikanlının tutkusunun kızın başına açtığı sorunları konu alıyor.

İran Sinemasının yeni nesil yönetmenlerinin en ünlülerinden olan Rıza Durmuşiyan'ın filmleri, toplumsal konuları ve modern yapısı sebebiyle insanlar, eleştirmenler ve uluslararası festivallerce beğeniyle karşılanıyor.

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.