İran’da Yılın Sanatçısı Adayları Belli Oldu

İran’da Yılın Sanatçısı Adayları Belli Oldu

  Haziran 19, 2019

  651 Okunma

İran'da Yılın İslam İnkılabı Sanatçısı adayları belli oldu

İran İslami İrşad ve Kültür Bakanlığı, Yılın İslam İnkılabı Sanatçısı ünvanı için yarışacak 5 kültürel kişiliğin isimlerini açıkladı.

Yazar Hamit Hüsam, Ressam Hasan Ruh'ul-Emin, Film yapımcısı Muhammed Hüseyin Mehdeviyan, Grafik tasarımcısı Muhammet Rıza Dost-Muhammedi ve Belgeselci Mehdi Nakaviyan  yarışmadaki adaylar arasında.

60 üyesi olan bir jüri heyeti; Irak-İran Savaşında (1980-1988) ciddi şekilde yaralanan Gazi Ali Hoşlafz'ın anılarını taşıyan “Ay Işığı Kaybolduğunda” adlı kitabı için yazar Hamit Hüsam'ı aday gösterdi.

Muhammed Hüseyin Mehdeviyan ise 1980'lerde Halkın Münafıkları Örgütünün (MKO) terörist eylemlerini anlatan siyasi dram eseri “Gün Ortası Macerası” ile yılın sanatçısı ünvanına aday gösterildi.

Öte yandan Hasan Ruh'ul-Emin, on iki imamların üçüncüsü olan Hazreti İmam Hüseyin'in (a.s) hayatının son anlarını resmettiği “Gökyüzü Düştü” adlı resmi ile aday olarak seçildi.

Belgeselci Mehdi Nakaviyan ise 12 Haziran 2009 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra patlak veren isyana odaklanan “Görünmeyenler” adlı belgesel serisi için adaylığa hak kazandı.

Yılın İslam İnkılabı Sanatçısı ünvanını kazanacak sanatkârın ismi 16 Nisan 2018'de açıklanacak. İran İslam Devrimi Sanat Haftası, başkent Tahran'da 9-16 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek.

​Yeni Kaynak

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.