İran’dan iki film 2020 Melbourne Film Festivali’ne katılacak

İran’dan iki film 2020 Melbourne Film Festivali’ne katılacak

  Temmuz 20, 2020

  377 Okunma

Metresi 6.5 Tümen filmi ile Güneşsiz Gölgeler isimli belgesel, İran temsilcisi olarak Uluslararası Melbourne Film Festivali'nde sinemaseverlerle buluşacak.

İslam Cumhuriyeti Haber Ajansı IRNA’nın bildirdiğine göre; koronavirüs salgını nedeniyle 6-23 Ağustos’a ertelenen ve sanal olarak düzenlenen Uluslararası Melbourne Film Festivali’nde bu yıl 56 ülkeden 74 uzun metrajlı ve 44 kısa film gösterime girecek.

Said Rüstayi’nin yönettiği Metresi 6.5 adlı uzun metrajlı film ile Mehdrar Üsküyi’nin çektiği Güneşsiz Gölgeler isimli belgesel, İran sineması temsilcileri olarak bu sanal festivalde seyirci ile buluşacak.

Peyman Muadi, Nevid Muhammedzade ve Perinaz İzedyar’ın başrollerini paylaştığı ‘Metresi 6.5 Tümen’ adlı film, daha önce 76. Venedik Film Festivali’nde de gösterildi.

Mihrdad Üsküyi’nin çektiği Güneşsiz Gölgeler, 32. Uluslararası Amsterdam Belgesel Festivali’nde de açılış filmi olmakla birlikte en iyi yönetmen ödülünü almayı başarmıştı.

Suçlu genç kız veya kadınların bulunduğu mekanda çekilen belgeselin odak noktası, kendilerini kötüye kullanan aile veya akrabalarındaki erkekleri katleden kadınlardır.

Düzenlenmeye başladığı 1952 yılından beri her yıl üç hafta boyunca Avustralya’nın Melbourne kentinde düzenlenen bu festival’de 350’den fazla film sinemaseverlerle buluşuyor.

IRNA

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.