İran’ın Ammar Film Festivali, Gazzeli çocuklara gösteri sundu

İran’ın Ammar Film Festivali, Gazzeli çocuklara gösteri sundu

  Haziran 19, 2019

  1.086 Okunma

İslami İran'ın düzenlediği Ammar Popüler Filmler Festivali, Gazzeli çocuklara özel gösteri sundu.

İran İslam Cumhuriyeti'nin Ammar Popüler Film Festivali; Gazze'deki kadın ve çocuklara, onları gerçeklere daha aşina kılmak için filmler izletti.

Festival, Filistinli kadın ve çocuklara İsrail gerçeklerini gösterip, izleyicilere aşk ve direnişi aşılamayı amaç edindi.

Perviz Şeyh Tadi'nin yönettiği İran filmi شکارچی شنبه “Cumartesi Avcısı” (2009) ve Muhammed Rıza Hiratmendan'ın animasyon filmi انیمیشن آنتراکت “Antrakt” (2016) gösterilen filmler arasındaydı.

Cumartesi Avcısı (2009) filminde dul bir yahudi kadın, çocuğunu dedesinin ısrarı ile ona bırakmak zorundadır. Siyonistlerin önülerinden birisi olan dede; torununa kendi fikirlerini aşılamak istemektedir.

Muhammet Rıza Hiratmendan'ın kısa animasyon filmi, Antrakt (2016) ise, yaşanmış bir olaydan ilham alınarak hazırlanan bir hikayedir. İsrail'in 2014 yılında Gazze'ye saldırmasının ardından İsrailli bir keskin nişancı, bir gün içinde 13 Filistinli çocuğu öldürdüğünü instagram'a yazmıştı.

Film festivalinde ayrıca Hüseyin Darabi'nin kısa filmi علمک “Alemek” de gösterildi.

Ammar Popüler Filmler Festivali'nin uluslararası bölümü, “bireyselciliğe ve de toplumun problemlerini umursamadan hayattan sonsuz zevk almaya karşı bilinçlendirici eserler”i ödüllendirip dünyaya yaymakta.

Ammar Popüler Film Festivali'nin Gazze'deki gösterimleri 7-11 Ocak 2017 tarihleri arasında düzenlendi.

iFilmTV

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.