İran’ın Fesa şehrinde en büyük Taziye Merasimi düzenlendi

İran’ın Fesa şehrinde en büyük Taziye Merasimi düzenlendi

  Haziran 19, 2019

  931 Okunma

İran İslam Cumhuriyeti Fars Eyaletinin Fesa şehrinde İran'ın en büyük Taziye Merasimi düzenlendi.

Hazreti İmam Hüseyin (a.s) ve 72 yarenini anmak için düzenlenen Taziye Merasimlerinde, Tasua ve Aşura günlerinde yaşanan olaylar canlandırılıyor ve Kerbela vakası gözler önüne seriliyor.

Yüzyıllardır süregelen bu taziye merasimleri adeta bir açık hava tiyatrosu gibi performans ediliyor ve Hazreti Peygamber Muhammed Mustafa'nın (s.a.a) torunu Hazreti İmam Hüseyin'in (a.s) başına gelen bela, musibet ve imtihanlar ve Hazretin yarenleri ile birlikte şehit oluşu canlandırılıyor.

İran İslami Kültür ve İrşad Bakanlığında görev yapan Fars eyaletinden bir yetkili kişi, yaptığı basın açıklamasında İran'ın en büyük taziye merasiminin Fesa şehrinde düzenlendiğini ve 2 hektarlık alanda düzenlenen merasimde 250 aktörün rol aldığını söyledi.

Muharrem ayının onuncu günü olan Aşura gününde İmam Hüseyin (a.s), ailesi ve sahabesi ile birlikte Kerbela çölünde Emevi halifesi Yezid tarafından şehit edilmişti.

Yeni Kaynak

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.