İran’ın medya organlarıyla tanışmak bir zarurettir

İran’ın medya organlarıyla tanışmak bir zarurettir

  Haziran 19, 2019

  844 Okunma

7. İslami Film Pazarı'nda konuşan Doruk Medya genel müdürü Hüseyin Ata: İran'ın medya organlarıyla tanışmak bir zarurettir

İran İslam Cumhuriyeti'nin Meşhed kentinde düzenlenen İslam Ülkeleri Radyo ve Televizyonları Birliği'nin 9. İslami Medya Zirvesi ve 7. İslami Film Pazarı kapsamında İslam ülkelerinden birçok radyo, televizyon ve medya temsilcisi törende bulundu. Türkiye'den bu zirveye katılanlar arasında ise Doruk Medya genel müdürü Hüseyin Ata yer alıyordu.

Doruk Medya müdürü İslami film pazarında şöyle dedi: Bu toplantı ve serginin düzenlenmesi bizim İran’daki medya organlarıyla tanışmamıza vesile oldu, ki bir hayli önem arzediyor.

Doruk Medya müdürü Hüseyin Ata, İslami film pazarında Astan News’e verdiği demecinde şöyle dedi: Kutsal Rezevi Külliyesinin söz konusu toplantı ve sergiyi İmam Rıza (as) Türbesinde düzenlemesi, övgüye değer bir iştir. Biz bu sergide Suriye, Irak ve diğer Ortadoğu medya organları ve ayrıca İran’ın sinema müesseseleri ve iç medya organlarıyla tanışmış olduk.

Söz konusu serginin İmam Rıza (as)’ın Mutahhar Türbesi yakınında düzenlenmesinin bambaşka bir atmosfere bürünmesine neden olduğunu kaydeden Ata, İmam Rıza (as)’ı ziyaret etmenin kendisini mutlu ettiğini belirterek, şöyle dedi: Biz bu pazarda İslami uyanış ve İslam ile ilgili belgelerimizi diğer medya organlarına verdik ve onlara da kendi ürünlerinden dolayı teşekkür ettik, medya alanında yapılan söz konusu tebadüller, iyi sonuçlara yol açabilir.

İmam Rıza (as) uydu kanalı Rezevi TV hakkında açıklama yapan Ata, şöyle dedi: Biz İmam Rıza (as) kanalıyla irtibat kurmayı çok istiyorduk ve Türkiye halkı için çeşitli merasimlerde İmam Rıza (as) türbesinden yayın yapmak istiyoruz, nitekim Kerbela’dan canlı yayın yapıyoruz.

Gelinen noktada artık askeri savaşın söz konusu olmadığı ve düşmanların medya silahıyla savaştıkları ve kamuoyu zihni ve düşüncelerini hedef aldıklarını kaydeden Ata, bugün medyanın dünyada askeri bir silah olarak gündemde olduğu ve bu silahın Müslümanların zihinlerinin katliamı için kullanıldığı, bizler ise İslami medya organlarıyla gerçek İslamı dünya halkına tanıtmamız gerektiğini sözlerine ekledi.

Yeni Kaynak

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.