İran’ın Oscar adayı ‘Nefes’ filmi oldu

İran’ın Oscar adayı ‘Nefes’ filmi oldu

  Haziran 19, 2019

  1.318 Okunma

İran’ın 90. Oscar Ödülleri için "yabancı dilde en iyi film" adayı, Nergis Abyari'nin yönetmenliğini yaptığı “Nefes” oldu.

Yönetmenliğini Nergis Abiyari'nin yaptığı “Nefes” isimli film 90. Oscar Ödülleri’nin “yabancı dilde en iyi film” dalında İran sinemasını temsil edecek.

Bu film 70’li yıllarda yaşayan Bahar, Nadir, Kemal ve Meryem adlı çocukların hikayesini anlatıyor. Bu çocukların güzel dünyası hayallerle doludur.

Yapımcılığını Muhammed Hüseyin Kasımi ile Abuzer Pur Muhammedi’nin birlikte üstlendiği filmin başrollerinde Mihran Ahmedi, Pantea Penahiha, Gülare Abbasi, Siyamek Saferi, Şebnem Mukaddemi ve Sagi Zineti yer alıyor.

Başarılı sinemacı Asger Ferhadi’nin yönetmenliğinde çekilen 'Satıcı' adlı film, 89. Oscar Ödülleri’nin “En İyi Yabancı Film” dalında İran’a Oscar kazandırmıştı.

Mehr Haber Ajansı

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.