İran’ın polisiye dizisi Gando Antalya’da çekiliyor

İran’ın polisiye dizisi Gando Antalya’da çekiliyor

  Haziran 19, 2019

  536 Okunma

İran devlet kanalın IRIB'de yayınlanacak Gando isimli dizinin dört bölümünün çekimi Antalya'da yapılıyor.

İki ay sonra İran'ın devlet kanalı IRIB 3'te yayınlanmaya başlanacak Gando isimli polisiye dizi, İl Emniyet Müdürlüğü'nün de destesiğiyle Antalya'da çekiliyor. İranlı yönetmen Cevad Efşar,  dizinin İran için önemli bir yapım olduğunu söyledi. Dört bölümün çekimi için yaklaşık bir ay Türkiye'de kalacaklarını anlatan Efşar, şöyle konuştu:

Dizinin konusuna göre yurt dışına gitmemiz gerekiyordu. Bütün komşularımıza baktık. Senelerdir bu iki ülke kardeş olduğuna göre, en uygun Türkiye'yi gördük. Daha önce birkaç ülkede film çektim. Her yer güzel ama Türkiye coğrafya olarak o kadar uygun bir ülke ki hem Türkiye hem de ABD kısmını burada çekeceğim. Örneğin New Jersey'deki bir sokağı burada, Antalya'da bulabiliyorum. Her şeyden de çok memnunum.

Antalya'nın film ve dizi çekimi için uygun bir şehir olduğunu, ülkesinde sanat çevresinden arkadaşlarına da çalışmalarını Türkiye'de yapmalarını tavsiye edeceğini belirten Efşar, Türkiye ile İran'ın kültürel anlamda birbirlerine çok yakın olduğunu kaydetti. Efşar, dizide yaklaşık 200 İranlı, 50 yabancı oyuncunun rol aldığını ifade etti.

BÜTÇE VE KÜLTÜR ETKİSİ

İranlı yapımcı Mustafa Sultani ise dizinin yurt dışı sahnelerini önce Lübnan'da çekmeyi düşündüklerini ancak daha sonra hem bütçe hem de İran kültürüne yakın olması açısından Türkiye'yi tercih ettiklerini bildirdi.

'SİZİN SİNEMANIZ DAHA PROFESYONEL'

Daha önce birçok ülkede çekim yaptıklarını dile getiren Sultani, “Türk sanatçılar işlerini iyi biliyor. Onun için daha rahat çalıştık. Ne söylediysek iyi anlaşıldı. Bundan sonraki projelerde de başka ülkelerde çekim yapmak gerekirse mutlaka Türkiye'yi seçeceğiz. Sizin sinemanız başka ülkelere göre daha profesyonel” dedi. Sultani, yaklaşık 5 ay önce çekimlerine başlanan dizinin 178 farklı mekanda geçtiğini söyledi.

'ANTALYA ULUSLARARASI BİR BÖLGE'

İran'ın tanınmış aktörlerinden ve dizinin başrol oyuncusu Peyam Efşar ise dizide Washington Post'ta çalışan, anne ile babası İran ve ABD'li olan birini canlandırdığını belirtti. Rolü için 25 kilo aldığını anlatan Efşar, İngilizce sahneler için aksanını düzeltmek amacıyla çok çalıştığını dile getirdi.

Türkiye'ye ilk olarak 33 yıl önce geldiğini söyleyen Efşar, “Ancak hep İstanbul'a gidiyordum. İlk kez Antalya'ya geldim. Antalya gerçekten uluslararası bir bölge” ifadelerini kullandı. İki ülkenin her zaman kardeş olduğunu belirten Efşar, Türkiye'nin tarihini ve kültürü çok zengin bulduğunu, bu açıdan da İran ile benzerlik taşıdığını söyledi.

“İLK SANATSAL DEĞİL İLK RESMİ PROJE”

Türk yapımcı Eda Sürmeli ise böyle bir yapımı Türkiye'ye taşıdıkları için heyecanlı olduklarını anlatarak, “Bu dizi İran ile Türkiye arasında ilk sanatsal değil ancak ilk resmi proje” diye konuştu.

Sürmeli, “Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve İl Emniyet Müdürümüzün destekleriyle, Antalya'nın tüm güzelliklerini diziye katma şansımız oldu. 50 kişilik ekiple geldiler ama 'Keşke 200 kişi gelseydik' dediler. O kadar memnunlar Antalya'dan. Bundan sonra da hedefimiz İran'daki birçok yapımı buraya getirmek” dedi.

NTV

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.