İran’ın Uluslararası Kur’an-ı Kerim Yarışmasına 80 Ülke Katılacak

İran’ın Uluslararası Kur’an-ı Kerim Yarışmasına 80 Ülke Katılacak

  Haziran 19, 2019

  996 Okunma

İran İslam Cumhuriyeti'nin düzenlediği Uluslararası Kur'an-ı Kerim yarışmasına bu yıl 80 ülkeden katılım olacak.

İran İslam Cumhuriyeti Vakıflar ve Yardım Kuruluşuna bağlı olan Kur'anî Meseleler Merkezi müdürü, yaptığı açıklamada, bu yıl düzenlenecek olan Uluslararası Kur'an-ı Kerim Yarışmasına 283 yarışmacının katılacağını bildirdi.

Hüccet'ül-İslam Seyyid Mustafa Hüseyni ayrıca şimdiye kadar kayıt yapan yarışmacıların 80 farklı ülkeden olduğuna işaret etti.

İran İslam Cumhuriyeti'nin bu yıl 34.sünü düzenlediği Uluslararası Kur'an-ı Kerim Yarışması bu yıl farklı kategorilerde yarışmalar düzenleyecek: Uluslararası Erkekler Kur'an-ı Kerim yarışması; Uluslararası Kadınlar Kur'an-ı Kerim yarışması; Havza ve İlahiyat öğrencileri Kur'an- Kerim yarışması; Görme Engelliler Kur'an-ı Kerim yarışması, Öğrenciler Kur'an-ı Kerim yarışması.

Yapılan açıklamaya göre; yarışmacılara eşlik edecek kişiler ve davet edilen özel misafirler de dikkate alındığında, İran İslam Cumhuriyeti'nin bu seneki Kur'an Festivaline katılan yabancı misafirlerin sayısı 400'ü aşacak.

Seyyid Mustafa Hüseyni; hem yerel hem de uluslararası bölümlerde tüm 5 kategorilerdeki jüri üyelerinin seçildiğini ve bu üyelerinin isimlerinin yakında duyurulacağını ifade etti.

Geçen sene İslam Cumhuriyeti'nin düzenlediği Uluslararası Kur'an-ı Kerim Yarışmasına, 70 ülkeden Kur'an hafızları ve kurralar katılmıştı. Bu sene ise katılımcı ülke sayısı 80 olacak.

34. İran İslam Cumhuriyeti Uluslararası Kur'an-ı Kerim yarışması Mayıs 2017'de düzenlenecek.

Yeni Kaynak

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.