İranlı Aktris: Belgeseller Bana Daha Çok Neşe Veriyor

İranlı Aktris: Belgeseller Bana Daha Çok Neşe Veriyor

  Haziran 19, 2019

  1.666 Okunma

İranlı Aktris: Belgeseller Bana Daha Çok Neşe Veriyor

İranlı aktris Pegâh Ahengerani, iFilm ile yaptığı özel röportajda, belgesel film çekmenin kendisine daha çok haz verdiğini söyledi.

Pegah Ahengerani, yapılan söyleşide yaptığı belgesel yönetmenliğini, oyunculuklardan daha çok sevmesini sebebi ile belirtti: “Ben belgesel yapmaktan çok haz alıyorum, filmlerde oynarkenden bile daha fazla. Çünkü, filmlerde rol oynarken yönetmenin direktiflerine göre hareket ediyorum ama belgesel çekerken kendi eserimi üretiyorum”.

Daha başarılı eserlere imza atacağını söyleyen Ahengerani, şu anda yeni bir belgeselin düzenleme aşamasında olduğunu söyledi.

24 Temmuz 1984 tarihinde İslami İran'ın Erak kentinde sanatkâr bir ailede dünyaya geldi ve henüz 6 yaşında iken “Şarkı Söyleyen Kedi” (1990) filminde rol alarak sinema kariyerine başladı. 

Spor Ayakkabılı Kız (1999) filmindeki başarılı performansı ile ününü duyurdu ve Uluslararası Kahire Film Festivalinde En İyi Kadın Oyuncu ödülü dahil olmak üzere birçok ödül kazandı.

Vatan (2008) filmindeki başarılı rolü ile 27. Uluslararası Fecr Film Festivalinde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Kristal Simurg ödülüne aday gösterildi.

Pegah Ahengerani ayrıca İsfahan Kısa Film Festivalinde Özel Jüri Ödülü kazanan Tiyatro (2005) belgeseli gibi birçok başarılı belgesel yönetti.

Kadınlar Hapishanesi (2001), Maxx (2003), Kış Hayalleri (2007), İpek Yolu (2010), Erkekler Giremez (2010), Tutsak (2012) ve Soluk Soluğa (2014) gibi sayısız film ve dizide rol aldı.

Pegah Ahengerani İranlı yönetmen çift Menice Himet ve Cemşid Ahengerani'nin kızıdır.

iFilmTV

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.