İranlı aktris, Oscar’ı protesto etti

İranlı aktris, Oscar’ı protesto etti

  Haziran 19, 2019

  1.602 Okunma

İranlı aktris, Trump'ın ırkçı tutumlarını protesto ederek davet edildiği Oscar Akademi Ödüllerine katılmayacağını belirtti.

En iyi yabancı film dalında Oscar'a aday gösterilen İranlı yönetmen Asgar Ferhadi’nin filmi ‘Satıcı’nın (2016) başrol oyuncularından Terane Alidosti, ABD Başkanı Donald Trump'ın bazı Müslüman ülkelere vize sınırlaması getirme planını protesto etmek amacıyla ödül törenine katılmayacağını açıkladı.

Twitter hesabından yaptığı açıklamada Trump'ın İranlılara vize yasağının ırkçılık olduğunu belirten 33 yaşındaki Alidosti, “Bu yasak kültürel etkinlikleri kapsasın ya da kapsamasın 2017 Akademi Ödülleri'ne protesto için katılmayacağım” dedi.​

ABD medyasında taslağı yayınlanan başkanlık yönergesine göre, yasak Suriye, Irak, İran, Libya, Somali, Sudan ve Yemen'i kapsıyor. Bu ülkelerden ABD'ye gitmek isteyen sığınmacıların yanında, turist vizesi ile ülkeye girmek isteyenlere de kısıtlama getirileceği iddia ediliyor.

Kültür Beşiği

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.