İranlı film yıldızı Erbain yürüyüşlerine katıldı

İranlı film yıldızı Erbain yürüyüşlerine katıldı

  Haziran 19, 2019

  1.287 Okunma

İranlı film yıldızı, Efsane Bayigan, Erbain yürüyüşlerine katıldı

İranlı meşhur aktris Efsane Bayigan; Hazreti İmam Hüseyin'i (a.s) ziyaret için gittiği Irak'ta erbain yürüyüşüne katıldı.

Medyaya açıklama yapan Efsane Bayigan, Erbain Ziyaretinin kelimelerle anlatılamayacağını söyledi.

Tüm ziyaretçilerin Kerbela'da İmam Hüseyin'in kabrini ziyaret edebilmesini umduğunu söyleyen Efsane Bayigan, sayısız insanın bu yürüyüşe katıldığına sevindiğini açıkladı.

1961 yılında Tahran'da doğan Efsane Bayigan, 1972 yılında Ali Alizade'nin yönettiği “Korna” adlı kısa filmde rol alarak sinema kariyerine başlamıştı. Serdengeçtiler (1984) dizisindeki oyunculuğu ile İslam Dünyasına ün kazandı.

İkiz Kardeşler (1995) filmindeki rolü ile İran'ın Uluslararası Fecr film Festivalinde en başarılı kadın oyuncu dalında onur diploması almıştı.

Erbain; “Kırk” anlamına gelmektedir ve Hazreti İmam Hüseyin'in Aşura günü şehit edilmesinin 40. gününe (yani hicri takvimde Sefer ayının 20. gününe) işaret etmektedir.

Ehl-i Beyt aşığı müslümanlar bu günlerde Necef' ve diğer şehirlerden Kerbela'ya, İmam Hüseyin'in türbesine yürüyüş düzenlemektedirler.

iFilmTV

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.