İranlı Kadın Yönetmen Malatya’da Ağırlandı

İranlı Kadın Yönetmen Malatya’da Ağırlandı

  Haziran 19, 2019

  990 Okunma

İranlı Kadın Yönetmen Malatya'da Ağırlandı

7. Malatya Uluslararası Film Festivali'nde Onur Ödülü'ne layık görülen İranlı yönetmen ve senarist Rahşan Bani İtimad, yaptığı açıklamada, film festivallerinin halklar arasında kültür köprüleri kurduğunu, bunun iletişim açısından önemli olduğunu ifade etti.

Sinemanın insanlara “söylenmeyeni söyleme” imkanı tanıdığını anlatan Beni-itimad, şöyle konuştu: 

Yapımlarımda kendini ifade edemeyen insanları anlatmaya çalıştım. Ekonomik özgürlüğün kadınlar için önemli olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle ya bu özelliğe sahip karakterleri ya da bu özelliğe sahip olabilecekleri çalıştım. Filmleri ve belgeselleri hazırlarken asla festivalleri dikkate almadım. Benim için önemli olan muhatap kitlemdir. Onların memnuniyetini önemsiyorum ama festivallerde ödül alınca da son derece mutlu oluyorum.

Filmlerinde hassasiyet noktalarına dikkati çektiğini dile getiren Beni İtimad, doğru mesajı aktarmaya çok dikkat ettiğini bildirdi.

İran sinemasının dünyada belli bir noktaya geldiğine değinen Beni İtimad, “İran sinemasının yerini sabitlediğini, ispat ettiğini ve dünya sinemaları arasında önemli yerinin olduğunu düşünüyorum. Yetişen genç kadrolarla da bu yerini koruyabilecektir. Sinemamız gelişiyor, yetişen gençler İran sinemasına olumlu katkıda bulunuyor.” ifadelerini kullandı.

Yönetmen Beni İtimad

İran sinemasının önemli isimlerinden Rahşan Beni İtimad, yapıtlarında, özgün film dili, kadın meselelerine duyarlılığı ve toplumsal eleştirideki cesaretiyle genç meslektaşlarına yol gösteriyor.

Çok sayıda film ve belgeseli bulunan Beni İtimad, 2014'te Tahran'ın gündelik yaşamından kesitler sunan 7 kısa filmden oluşmuş Ghesse-ha / Masallar (2014) ile Venedik Film Festivali'nde Altın Aslan için yarışmış ve “En İyi Senaryo Ödülü”nü kazanmıştı.

Yeni Kaynak

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.