İranlı oyuncu, Uluslararası Moskova Film Festivalinin en iyi kadın oyuncusu seçildi

İranlı oyuncu, Uluslararası Moskova Film Festivalinin en iyi kadın oyuncusu seçildi

  Haziran 19, 2019

  389 Okunma

İranlı kadın oyuncu Soha Niyasti, İran yapımı ‘Fakültede İkinci Yılım’ filmdeki rolü nedeniyle Rusya'da düzenlenen Uluslararası Moskova Film Festivali’nin en iyi kadın oyuncusu olarak seçildi.

25 Nisan günü düzenlenen 41. Uluslararası Moskova Film Festivali Kapanış Töreni’nde ödüle değer görülen film ve oyuncular seçildi.

İran yapımı ‘Fakültemin İkinci Yılı’ filminin başrol kadın oyuncusu Soha Niyasti, Uluslararası Moskova Film Festivali’nin en iyi kadın başrol oyuncusu unvanını elde etti.

‘Fakültemde İkinci Yılım’ filminin hikayesi şöyle:

Fakültede ikinci yılda okuyan Mehtap ve Ava isimli iki kız arkadaşı, birkaç sınıf arkadaşı ile birlikte birkaç günlük bir gezi için Tahran’da İsfahan’a yola çıkar. İsfahan’da bu iki arkadaşın başına gelenler filmin temelini oluşturuyor.

Kazakistan yapımı ‘Karakteri Geliştirme Pratiği’ isimli film, en iyi yabancı film seçildi. İtalyan Pualriyo Mastandria da ‘O Kadın Gülüyor’ filmi ile en iyi yönetmen ödülünü kazandı.

18 Nisan’da başlayan 41. Uluslararası Moskova Film Festivali’nde, Rusya, İran, İtalya, Fransa ve diğer ülkelerden 13 filmin yarıştığı 41. Uluslararası Mosko Film Festivali’nde çeşitli ülkelerden 200 film beyaz perdede seyirci ile buluştu.

IRNA

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.