İranlı ‘Seyirci’ İstanbul’da sinemaseverlerle buluşacak

İranlı ‘Seyirci’ İstanbul’da sinemaseverlerle buluşacak

  Haziran 19, 2019

  421 Okunma

İran sinemasını temsil eden “Seyirci” adlı kısa animasyon 29. İstanbul Uluslararası Kısa Film Festivalinde gösterilecek.

İranlı animatör Şeyda Kaşi’nin yazıp yönettiği “Seyirci” isimli kısa animasyonun Türkiye'nin en uzun soluklu ve en deneyimli festivallerinden biri olan İstanbul Uluslararası Kısa Film Festivali'nde Türk sinemaseverlerle buluşuyor.

Bu kısa animasyon; ülkesinde yaşanan devrimin karşısında seyirci olarak kalan bir vatandaşın hikayesini anlatıyor.

Bu sene 29’uncusu düzenlenecek festival önümüzdeki 14 Aralık 2018'de başlıyor.

Macaristan’nın ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası Faludi Film Festivali’nde İran sinemasına ödül kazandıran “Seyirci”, daha önce Ukrayna’da gerçekleşen 3. Uluslararası Cinemaway Film Festivali’nin “En İyi Kısa Animasyon Ödülü”nü almıştı.

Mehr Haber Ajansı

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.