İranlı yönetmen Abbas Kiyarüstemi vefat etti

İranlı yönetmen Abbas Kiyarüstemi vefat etti

  Haziran 19, 2019

  1.555 Okunma

Dünyaca ünlü İranlı yönetmen Abbas Kiyarüstemi vefat etti.

Uluslararası çapta meşhur olan İranlı yönetmen Abbas Kiyarüstemi, kanser tedavisi gördüğü Fransa'da vefat etti.

76 yaşındaki meşhur yönetmen, Tahran'dan ayrıldıktan birkaç gün sonra hastalığa yenik düştü.

Abbas Kiyarüstemi'ye Mart 2016'da mide kanseri teşhisi konulmuş, ardından bir dizi ameliyat geçirmişti.

Ölümünün ardından New York merkezli “The Film Stage” (Film Sahnesi) dergisi “Dünya en harika film yapımcısını yitirdi” diye haber geçti.

Merhum yönetmen; mütevazi stil, acı gerçekçilik ve bazen de muzipliği ile bilinen filmlerini oyuncu olmayan sıradan kişilerle, gerçek alanlarda çekerdi.

Rüzgar Bizi Sürükleyecek” filmi 1999'da Venedik Film Festivalinde Jüri Özel Ödülünü kazanmıştı.

1997'de Kiyarüstemi'nin “Kiraz Tadında” filmi Cannes Film Festivalinde Altın Palmiye ödülünü almıştı.

Son yıllarında Abbas Kiyarüstemi dünyayı dolaştı ve İtalya'da “Aslı Gibidir” (2010) ve Japonya'da “Sevmek Gibi” (2012) filmlerini çekti.

Bu seyehatlerine değinen merhum yönetmen “herkesin ulaşabileceği evrensel karakterler hakkında hikayeler yapmaya çalıştığını” söylerdi.

ÇOK ÜZÜCÜ, ŞOKTAYIZ

Tahran'da the Gurdian'a röportaj veren Oscar Ödüllü İranlı film yönetmeni Asğar Ferhadi, eski arkadaşını ziyaret için Paris'e gidecekken üzücü ölüm haberini aldığını söyledi.

“O sadece bir film yapımcısı değildi” diyen Asğar Ferhadi, “O bir çağdaş sufi arifti; hem sinemasında, hem de özel yaşamında.” diye ekledi.

Asğar Ferhadi sözlerine devam etti: “Kesinlikle başkalarına zemin hazırlayıp onlara yol açtı ve birçok insanı etkiledi. Harika bir kişiliği kaybeden sadece dünya sineması değil; tüm dünyadır.”

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.