İranlı yönetmenin savaşı anlatan filmi Bağdat’ta

İranlı yönetmenin savaşı anlatan filmi Bağdat’ta

  Haziran 19, 2019

  498 Okunma

İranlı yönetmen Muhammed Rıza Fertusi’nin yazıp yönettiği “Anne, Benim Yusuf” adlı film Bağdat’ta gösterildi.

İranlı yönetmen Muhammed Rıza Fertusi’nin yazıp yönettiği “Anne, Benim Yusuf” adlı eser Bağdat’ta düzenlenen “Irak Sinema Günleri” kapsamında gösterildi.

1982 Ahvaz doğumlu Fertusi’nin yaptığı ilk uzun metrajlı film, İran-Irak Savaşı yıllarında geçmekte ve başrollerinde Abbas Gazali ile Zehra el-Rabii gibi ünlü Iraklı aktörler yer almaktadır.

Arapça dilindeki filmin özeti şu şekilde: “İran'a karşı savaşa katılmak istemeyen Yusuf adlı Bağdatlı bir genç, Baas ordusu tarafından tutuklanır ve bir süre sonra ortadan kaybolur.”

Bağdat'taki Ulusal Tiyatro Merkezi'nde yapılan gösterimde Irak Sinema ve Tiyatro Dairesi Başkanı İkbal Naim, yönetmen Muhammed Rıza Fertusi ve ülkedeki sinema camiasından çok sayıda isim katıldı.

Sözü geçen film geçenlerde ABD, Brezilya ve Meksika'da düzenlenen festivallerde gösterilmişti.

Mehr Haber Ajansı

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.