İslami İran, 5 Farklı Ülkeyle Sinema Projeleri Sürdürüyor

İslami İran, 5 Farklı Ülkeyle Sinema Projeleri Sürdürüyor

  Haziran 19, 2019

  1.034 Okunma

İran İslam Cumhuriyeti, 5 farklı ülkeyle sinema projelerini sürdürüyor

Farabi Sinem Vakfı Genel Müdürü Ali Rıza Tabeş; Çin, İtalya, Arjantin, Ermenistan ve Fransa ile ortak film yapımı için müzakereler yapıldığını bildirdi.

Çin ile yapılcak filmin senaryosunun tekrar yazılmakta olduğunu ifade eden Tabeş, İtalya ile iki animasyon filmi yapılacağını ve bunlardan birisinin kesinleştiğini ifade etti.

Tabeş, Ermenistan ve Fransa ile ortak yapılan filmlerin tamamlandığını belirterek, Fransa ile yapılan filmin 3 boyutlu olduğunu ifade etti.

Tabeş, Fransa ve Arjantin yetkilileri ile yeni ortak film yapımları için müzakerelerin yapıldığını söyledi.

Tabeş, Hazreti Muhammed (asm) filminin Türkiye ve Irak’taki gösterimi ile ilgili, ‘’Bu film stratejik bir film olarak çeşitli ülkelerde gösterilecek kapasiteye sahiptir ve Lübnan, Umman ve İtalya da filmi göstermeye meyilliler’’ dedi.

IRNA

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.