İslami Medya Zirvesinde Odak Noktası: Hizbullah

İslami Medya Zirvesinde Odak Noktası: Hizbullah

  Haziran 19, 2019

  724 Okunma

İslami Medya Zirvesinde odak noktası Lübnan İslami Direniş Hareketi, Hizbullah oluyor.

Şu anda İran İslam Cumhuriyeti'nde gerçekleşen İslami Radyo ve Televizyonlar Birliği Zirvesinde, Lübnan İslami Direniş Hareketi Hizbullah hakkında 450 yeni film sunulacak.

İslami Radyo ve Televizyonlar Birliği komitesi başkan ve sözcüsü Mahmut Eşteri, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, tüm bu filmlerin bir yıl içerisinde birliğe bağlı televizyon kanallarınca üretildiğini söyledi.

Lübnan direniş hareketi Hizbullah, Orta Doğu'da İsrail ve teröre karşı verilen savaşın bayraktarıdır.

2017 İslam Kültür Başkenti Meşhed'de düzenlenen, 9. İslami Radyo ve Televizyon Birliği Zirvesi, dünyadaki birçok İslami Televizyon ve Radyo Kanalları temsilcilerinin katılımı ile 2 Temmuz 2017 Pazar günü başladı.

Bir gün öncesinde ise yine bu İslam Birliğinin çatısı altında, Meşhed kentinde, 800 televizyon ürününün sergilendiği İslami Film Marketi hizmete açılmıştı.

Komite sözcüsünün açıklamalarına göre, 2017 İslam Kültür Başkenti Meşhed'de düzenlenen bu İslami Medya Zirvesine; İran, Irak, Afganistan, Lübnan, Türkiye, Suriye, Yemen, Filistin, Pakistan, Azerbaycan, İngiltere ve Hindistan merkezli birçok televizyon ve medya ağı temsilcileri katılıyor.

6. İslami Film Marketi, 9. İslami Radyo ve Televizyonlar Birliği Zirvesi bünyesinde başlatıldı.

İslami Film Marketi, İslam ülkelerinin dini sinema ve televizyon yapımlarını tanıtmayı amaçlıyor.

İran İslam Cumhuriyeti Radyo ve Televizyon Kurumu (IRIB), Farabi Sinema Kuruluşu, Çocuk ve Gençler İçin Zihinsel Gelişim Merkezi, Belgesel Film Merkezi, gibi birçok İran sinema kurumu, uluslararası arenada İslami yapımların artması ve yayılması için en yeni ürünlerini bu film pazarında sunuyor.

Ocak 2017'de İran İslam Cumhuriyeti'nin Meşhed kenti, İslami Eğitim, Bilimsel ve Kültürel Organizasyonu (ISESCO) tarafından 2017 Asya İslam Kültür Başkenti olarak ilan edilmişti.

Yeni Kaynak

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.