İstanbul’daki İran Kültür Haftası sona erdi

İstanbul’daki İran Kültür Haftası sona erdi

  Haziran 19, 2019

  843 Okunma

İran İslam Cumhuriyeti'nin İstanbul'da düzenlenen Kültür Haftası Maltepe'de Türkan Saylan Salonunda düzenlenen törenle sona erdi.

Törene İslami İran’ın Ankara Büyükelçisi Muhammet İbrahim Tahiriyan Ferd, yine İslami İran’ın İstanbul Başkonsolosu Bahtiyar Esedzade ve Malltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç katıldı.

İran Kültür Haftası; İstanbul Kültür Müsteşarlığı ve Erdebil İli Kültürel Miras, el Sanatları ve Turizm Kurumu tarafından düzenlendi.

Tahiriyan Ferd törende yaptığı açıklamada İran ve Türkiye’nin tarihi ve köklü ilişkilere sahip olduğunu belirterek, ilişkilerin tüm alanlarda gelişmesi gerektiğini vurguladı.

İstanbul’da düzenlenen İran kültür haftasının ikili ilişkilere etki edeceğini belirten Tahiriyan Ferd bu gibi programların iki ülke kültürlerinin bir birine tanıtımında etkili olduğunu söyledi.

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç da İran kültürünün Türkiye’nin komşusu olarak tüm Türkiye’de tanıtıldığını söyledi.

IRNA

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.