İzlemeden yorum yapılmaz!

İzlemeden yorum yapılmaz!

  Haziran 19, 2019

  1.363 Okunma

Bazı radikal çevreler Muhammed Resulullah (s.a.v) filmini izlemedikleri halde temelsiz yorumlar ileri sürüyorlar

Uluslararası Kur’an Haber Ajansı (İQNA)’nın Mehr Haber Ajansı’ndan aktardığına göre, İranlı yönetmen Mecid Mecidi yönetmenliğinde çekilen ve yaklaşık 20 milyon dolarlık bütçesi ile İran sinema tarihinin en yüksek bütçeli eseri ünvanını elde eden Hz Muhammed: Allah'ın Elçisi (s.a.v) filmini gösterime girmeden önce ve sonra bazı müslüman ülkeleri olumlu karşılarken bazıları da bu filme karşı tepki göstermişlerdi. Halbuki İranlı yönetmen Mecid Mecidi'nin belirttiğine göre, Muhammed Resulullah (s.a.v) filminin senaryosunu yazarken sadece Şii Müslümanların kaynaklardan değil, Sünni Müslümanlar tarafından kabullenen kaynaklar da kullanıldı.

Bununla beraber birçok Arap medyası da Hz Muhammet: Allah'ın Elçisi (s.a.v) filmini savunarak, adı geçen filmi büyük bir eser olarak nitelendirdi. Aslında radikal çevrelerin bu filme tepki göstermesinin tarihi 10 sene önceye kadar yani Muhammed Resulullah (s.a.v) filmi çekimlerinin ilk günlerine dayanıyor. Sözü edilen filme yönelik en çok Suudi Arabistan, Mısır ve Kuveyt tepki gösteriyor. Halbuki Hazreti Muhammed filminin yapım kadrosu, müslüman ülkelerin bu filmi izlemeden önce tepki anlamında herhangi bir yorum yapmamaları gerektiğini vurguluyor.

El-Ezher Üniversitesi Temsilcisi Abbas Şuman da Muhammed Resulullah (s.a.v) filmine karşı çıkanlar arasında yer almakta. Abbas Şuman Mısır’da yayınlanan bir gazeteye verdiği demeçte, “İran’ın Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v) simasını bir filmde göstermesi için çaba harcaması İslam ilkellerine aykırıdır” diye iddiada bulundu.

Ünlü müslüman şarkıcı Sami Yusuf ise Reuters Haber Ajansı’na verdiği söyleşide Muhammed Resulullah (s.a.v) filmine gösterilen temelsiz tepkilere yönelik, “Muhammed Resulullah (s.a.v) filmine karşı çıkanlar, bu filmi bir kere bile izlememişler. Aslına bakarsanız onlar bu filme sadece İranlı bir yönetmen tarafından çekildiği için tepki gösteriyorlar” diye belirtti.

IQNA

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.