Japonya’da İran Filmleri Haftası Etkinliği

Japonya’da İran Filmleri Haftası Etkinliği

  Haziran 19, 2019

  612 Okunma

Japonya'da İran filmleri haftası etkinliği düzenlenecek

Uluslararası Kur'an-ı Kerim Haber Ajansı (IQNA)'nın verdiği habere göre Japonya Kur'an araştırmacısı ve İslam bilimi profesörü Izotsu'nun biyografisi konusundaki ''Doğu'' belgeseli İran film haftasında Japonya'da yayınlanacak.

IQNA'nın raporuna göre, Japonya'da İran film haftası İran'ın Tokyo'daki Kültür Ataşeliği'nin çabasıyla 8-18 Ağustos arası gerçekleşecek.

Bu hafta, iki ülke arasındaki ilişkilerin 90. yıldönümü arifesinde, İslami Kültür ve İlişkiler Teşkilatı yurtdışında İran işleri ve Kültürel işbirliği İdari bürosunun desteğiyle düzenlenecek. Japonya'da İran Büyülelçiliği ve Tokyo Minato Belediyesi işbirliğiyle organize edilecek.

Bu film haftasında belgesel ve animasyon filmler gösterilecek. Örneğin ''Nergis Mevsimi'' (animasyon), ''Doğulu'' (belgesel), ''Ayakkabılarım Nerede?'' filmi, “Bodyguard filmi” ve ''Deniz Kızı'' filmi gösterime girecek.

''Doğulu'' belgeselini Mesut Tahiri çekmiştir. Toshiba Izotsu'nun hayatı, çalışmaları ve düşüncelerinin bir  portresini içermektedir. Çekimi Haziran ayında tamamlandı ve Tokyo'da 24 Temmuz'da gösterime girdi.

Toshichiko Izotsu bir düşünür, filozof,  İslam bilimci ve Japon Kur'an araştırmacısıdır. Felsefe, irfan, din, doğu ayinleri Taoizm, Budizm dahil olmak üzere doğu geleneklerine özel ilgi gösterirdi. Izotsu ilk Kur'an çevirmenidir ve Kur'an konuları üzerine yazılarda yazmıştır.

Doğulu belgeselinde altmış tanınmış şahsiyet onun hayatı, eserleri ve düşünceleri hakkında yorum yaptı.

IQNA

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.