Kanada’da İran yapımı filme ödül

Kanada’da İran yapımı filme ödül

  Haziran 19, 2019

  918 Okunma

Hüseyin Namazi’nin yönetmenliğini yaptığı “Apandis” adlı İran filmi, Montreal Dünya Filmleri Festivali'nde "En İyi Senaryo Ödülü"nü kazandı.

Kanada’nın Montreal kentinde bu yıl 41’incisi düzenlenen Montreal Dünya Filmleri Festivali’nde, yönetmenliğini Hüseyin Namzai’nin yaptığı “Apandisit” adlı İran filmi, “En İyi Senaryo Ödülü”ne layık görüldü.

Açılışı 24 Ağustos’ta gerçekleşen Sinema dünyasının en önemli festivallerinden Montreal Dünya Filmleri Festivali 4 Eylül tarihinde sona erdi.

Yönetmenliğini Anahid Abd’ın üstlendiği İran-Ermenistan ortak yapımı “Yeva” adlı filmle birlikte Puran Dırahşende’nin yazıp yönettiği “Dumanlı Çatı Altında” isimli film de bu festivalin “Focus” bölümünde gösterildi.

Apandisit filmi ilk kez Tahran’da düzenlenen 36. Uluslararsı Fecr Film Festivali’nde gösterilmişti.

Mehr Haber Ajansı

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.