‘Kaya’ adlı belgesel film IDFA’ya katılacak

‘Kaya’ adlı belgesel film IDFA’ya katılacak

  Haziran 19, 2019

  907 Okunma

'Kaya' adlı belgesel film IDFA'ya katılacak

Hamit Caferi yönetmenliğinde çekilen ''برد'' (Kaya) adlı belgesel film Amsterdam Uluslararası Belgesel Film Festivali'nde (IDFA) gösterime girecek.

En önemli belgesel film festivali olarak bilinen IDFA, günümüzde belgeselcilerin Cannes Film Festivali olarak anılmaktadır. Festival esnasında, film satışı ve dağıtımı için düzenlenecek en büyük pazara da İran yapımı ''Kaya'' belgesel filmi katılacak.

Bu festival 16-27 Kasım'da Hollanda'nın Amesterdam kentinde düzenlenecektir.

İsviçre Visions Du Reel Festivali, Toronto Hotdocs Festivali ve Fransa Silhouette Festivaline de katılan ''Kaya'' adlı belgesel film, Visions Du Reel Festivali'nin yaratıcı en iyi belgesel ödülünü kazanmıştı. Ayrıca Sinema Hakikat Festivali’nin Uluslararası Yarışma dalında da en iyi kısa belgesel film ödülünü almıştı. Bu belgesel film 18. İran Sineması'nın kutlamasında jüri üyelerin özel ödülüne bile sahip olmuştu.

Hamit Caferi yönetmenliğinde çekilen ''Kaya'' adlı 25 dakikalık belgesel filmin özeti şöyledir:

İran'ın Huzistan eyaletinde yaşayan bir bayan, her gün tokmak ve levyesini alarak dağlık araziye gitmektedir. Yaşam mücadelesi temalı filmde fakir bayanın taştan ekmek çıkarma hikayesi 25 dakikalık süreçte anlatılmaktadır.

Mehr News

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.