Kazakistan’dan Kelile ve Dimne Çizgi Filmine Ödül

Kazakistan’dan Kelile ve Dimne Çizgi Filmine Ödül

  Haziran 19, 2019

  941 Okunma

İran yapımı "Kelile ve Dimne" adlı çizgi film dizisi, Astana’da düzenlenen Uluslararası Avrasya Film Festivali’nin Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü.

Yönetmenliğini Ali Rıza Tevekküli Bina ve yapımcılığını Zehra Haşimi’nin üstlendiği “Kelile ve Dimne” adlı çizgi film, bu sene 13’üncüsü Kazakistan’ın başkenti Astana’nın ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası Avrasya Film Festivali’nin çocuk filmleri kategorisinde Jüri Özel Ödülü’nün sahibi oldu

Doğunun en ünlü masallarından ve dünya klasiği olan “Kelile ve Dimne”nin hikayelerinden esinlenerek sinemaya uyarlanan çizgi film, iki çakal yavrusunun ormandaki maceralarını anlatıyor.

Bu festivale İran da dahil Fransa, Hollanda, Çin, Afganistan, Gürcistan, Tunus, Meksika, Çek Cumhuriyeti, İspanya, Danimarka ve Kazakistan’dan katılan filmler sinemaseverlerle buluştu.

Geçtiğimiz 22 Temmuz tarihinde başkent Astana’da başlayan sözü geçen film festivali 28 Temmuz’da sona erdi.

Mehr Haber Ajansı

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.